2013-12-12 16:10:56• hírek • Kocsis Zoltán

Együtt angoloztak a refisek és a 10-es iskola diákjai

Az előző iskolai évekhez hasonlóan idén is játszva tanulnak közösen a Református Gimnázium és a 10-es Számú  Általános Iskola diákjai. A két intézmény immár ötödik éve ápol partnerkapcsolatot, a diákok évről évre lelkesen várják a következő találkozást.

Eddig az V-VIII osztályosok tapasztalhatták meg, milyen jó együtt tanulni, játékos feladatokat megoldani, idén viszont Mekker Melinda (Református Gimnázium) és Fülöp Andrea (10-es Számú Általános Iskola) másodikosaira esett a választás. Mindkét osztály ugyanazt a tankönyvet használva próbálja elsajátítani az angol nyelv alapjait, innen jött a nyelvtanárok ötlete: célszerű lenne fejezetlezáró ismétlő órát tartani, mikor a gyerekek megmutathatják, mit tanultak az eddigi órákon.

A szerdai találkozásra a Református Gimnázium dísztermében került sor 10 órai kezdettel. Az intézmény angoltanára, Kun Noémi tartott ismereteket megszilárdító és egyben ismeret ellenőrző órát játékos feladatok segítségével. A refis másodikosok igazi házigazdákként fogadták a 10-es Számú Általános Iskola másodikosait, angolul köszöntötték őket majd csapatokban és párban dolgozva közösen tanultak. Négy témakört érintve (a számok, a színek, a formák, valamint az angol ábécé) a gyerekek festettek, betű- és képkártyákat párosítottak, énekeltek és angol mondókákat ismételtek, illetve tanultak meg. A találkozó végén egy mesét néztek angolul, majd elfogyasztották a jól megérdemelt édességet.

Búcsúzáskor a Református Gimnázium diákjai egy-egy könyvjelzőt ajándékoztak a vendégül látott gyerekeknek és örömmel vették át a 10-es Számú Általános Iskola diákjaitól kapott ajándékot, egy ötletesen elkészített karacsonyfát.

Simpf Madalina, a 10-es Számú  Általános Iskola angol tanára elmondta, szeretettel várják a kis refiseket legközelebb, de addig továbbra is lelkiismeretesen kell tanulni és elkészíteni a házi feladatot.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: